ПН-НД: 10:00-18:00

Прийом інтернет-замовлень 24/7

рожева сіль гімалайська фото

Ви напевне чули таке, що потрібно їсти менше солі, щоб бути здоровим?
Давайте розберемось у цьому питанні.
Кухонна сіль, яка традиційно використовується для приготування їжі, це природний кристалічний хлористий натрій – NaCl з невеликою кількістю домішок, в якому приблизно 60% хлору і 39,4% натрію.

NaCl присутній в наших кістках, нервових і м’язових тканинах. А також у всіх рідинних середовищах нашого тіла: в крові, лімфі, слині, жовчі.
Саме хлорид натрію-утворює рух лімфи, що є необхідним для обміну речовин.

Лімфа рухається по організму і повертає з тканин в кров відпрацьовані білки, токсини, зайву воду. Таким чином наш організм попереджає накопичення вірусних клітин і набряки.

Цікаво, що Na допомагає проводити імпульси по нервових волокнах, а від цього безпосередньо залежить робота нервової системи.

Як бачимо, сіль міститься в нашому організмі. Але організм потребує надходження невеликої кількість солі і ззовні.
Це необхідно для підтримки водно-сольового балансу.
В разі його порушення, нас чекають всілякі неприємності, наприклад, набряки або зневоднення.

Отже, сіль дійсно необхідна нашому організму і для обміну речовин, і як підсилювач смаку.
Чому ж тоді не рекомендується вживати сіль?
Всесвітня організація охорони здоров’я говорить про те, що краще не вживати більше 2 г солі на добу. А це всього 1/3 чайної ложки!

Лікарі всього світу покладають великі надії на стратегію зниження споживання солі. Вони кажуть, що при дотриманні норми захворювання по всьму світі суттєво знизяться.

Пересолювати шкідливо!
Адже все, що вживається в надлишку, стає ворогом нашого здоров’я. І сіль не є винятком.
Вона здатна затримувати воду в кров’яному руслі, що змушує судини працювати на максимумі.
Через постійну напругу вони втрачають тонус і перестають розширюватися по потребі.
В результаті органам бракує кисню. А це підвищує ризик інфаркту та інсульту.

Добра новина: сіль може бути корисніше! Вибирайте замість традиційної кухонної рожеву гімалайську або морську сіль.

Залишити відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *